Verdens minste kambryter
Verdens minste kambryter

Historien til Kraus & Naimer

Siden starten i 1907 har Kraus & Naimers strategi
vært Innovasjon og Kundeservice.

I dag har Kraus & Naimer mer enn 900 ansatte over hele verden og produserer rundt 4,3 millioner brytere per år. Verdens minste kambryter er konstruert i henhold til mottoet "We made it better, now let's make it even better".


Kraus & Naimers globale ledelse er basert på at våre produkter holder så høy standard som mulig, kompromissløs kvalitet samt vår internasjonale tilstedeværelse. Kvalifisert ingeniørarbeid og kundestøtte, lokale lager og montering på stedet garanterer rask og kompetent service.

 

 

Utvidelse

Mellom 1968 og 1970 ble et ekstra produksjonsanlegg bygget i Weikers­dorf, ca 70 km sør for Wien, og med fornyelser i 1989/1990 ble et topp moderne produksjonsanlegg ferdigstilt. I 2013 ble anlegget omtrent doblet i størrelse.

Hovedkontor Wien

Wien, Schumanngasse

Fabrikk i Weikersdorf

Weikersdorf

  Siden 1960 har vi bygget ytterligere seks produksjonsanlegg over hele verden:

Tyskland

Kraus & Naimer Produktion GmbH,
Karlsruhe, Tyskland, etablert i 1962

Kraus & Naimer Irland

Kraus & Naimer Production Ltd.,
Shannon, Irland, 1973-2013

Kraus & Naimer New Zealand

Kraus & Naimer Production Ltd.,
Wellington, New Zealand, etablert i 1978

Kraus & Naimer Brasil

Kraus & Naimer Ind. e Com. Ltda.,
São Paulo, Brasil, etablert i 1979

Kraus & Naimer USA

Kraus & Naimer Production Inc.,
Somerset, NJ, U.S.A., etablert i 1981

Kraus & Naimer Ungarn Kraus & Naimer Kft.,
Pereszteg, Ungarn, etablert i 2000

Grunnleggelse

Kraus & Naimer ble grunnlagt i 1907, og det første verkstedet var i kjelleren i bygningen i Wattgasse 53, Wien. Elektrisiteten hadde nettopp begynt å innta verden, men koblingsutstyr slik vi kjenner det i dag eksisterte ikke.

Lorenz Naimer, grunnlegger og finansier, og hans partner Franz Kraus, lanserte med stor entusiasme et eksperiment med å produsere spesielle elektriske enheter.

 

 

Sertifikater

Etablert 1907

Wattgasse

Wattgasse 53
Andre verdenskrig

Andre verdenskrig

Franz Kraus

Mr. Franz Kraus

Lorenz Naimer

Mr. Lorenz Naimer

Tidlig på 1930-tallet hadde Kraus & Naimer vokst til 50 ansatte.
I 1945, i de siste dagene av andre verdenskrig, ble fabrikken bombet i et luftangrep og ble svært ødelagt. Fru Kraus omkom i tilfluktsrommet i huset.

 

 

Hubert Laurenz Naimer – pioneren

I 1946 returnerte Hubert Laurenz Naimer til Wien fra krigsfangenskap. Ett år senere, etter at hans far var død, måtte han avslutte studiene i Graz for å konsentrere seg helt og fullt om å bygge opp bedriften igjen.

Takket være hans ekstraordinære evner ble den første modulære kambryteren lansert like etter, og det ble satt opp et globalt produksjons- og distribusjonsnettverk. Etter 57 år med hardt og vellykket arbeid, døde han i en alder av 82 år den 12. september 2004.

 

 

Teknisk innovasjon – vår suksessoppskrift

Kraus & Naimer har vært banebrytende for mange nye utviklinger.
I slutten av 1920-årene hadde vi allerede begynt å bruke det nye materialet "Bakelitt". Den nye "Bakelitt-bryteren" ble kjent og akseptert av industrien.

Moderne produksjonsmaskiner ble kjøpt inn under vanskelige økonomiske og politiske forhold. Den første modulært konstruerte kambryteren ble lansert så tidlig som 1949 og revolusjonerte koblingsutstyrteknologien, og dens egenskaper påvirket alle etterfølgende konstruksjoner.

I løpet av årene har Kraus & Naimer etablert seg som en ubestridt markedsleder innen kambrytere og har etablert standarder for bryterfrakoblere. Basert på tallrike patenter omfavner vår eksisterende produktlinje den globale markedsplassen og tilbyr optimale tekniske og økonomiske løsninger for praktisk talt alle tenkelige bruksområder.

 

Joachim Laurenz Naimer

Mr. Joachim Laurenz Naimer
Direktør i Kraus & Naimer Group


tilbake til toppen
 

 

 

 

 

 

Hubert Laurenz Naimer

Mr. Hubert Laurenz Naimer

 

 

 

 

Bakelitt-bryteren
Bakelitt-bryteren

 

Første modulært konstruerte kambryteren
Første modulært
konstruerte
kambryteren